Menu

Przystawki

  • Tatar tradycyjny z kwaszonym ogórkiem i siekaną cebulą
  • Gniazdka „szwarcwaldzkie”
  • Carpaccio z wędzonego łososia
  • Śledź w oleju z cebulą skropiony cytryną
  • Śledź w śmietanie

Zupy

  • Flaczki ”firmowe”
  • Rosół domowy z kołdunami
  • Borowikowa z kluskami półfrancuskimi
  • Żurek tradycyjny
  • Barszczyk czerwony z uszkami

Dania Główne

  • Rumsztyk wołowy z pieczarkami, serwowany z ziemniakami i sałatką z buraków
  • Stek wieprzowy siekany z cebulą, podawany z ćwiartkami ziemniaków i surówkami
  • Zraz zawijany w sosie, z kaszą gryczaną i buraczkami zasmażanymi
  • Tradycyjny sznycel po wiedeńsku z jajkiem sadzonym, polecany z obsmażanymi ziemniaczkami i gotowaną jarzyną
  • Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie kurkowym, z ziemniakami z wody i modrą kapustą
  • Sztuka mięsa w sosie chrzanowym
  • Bitka cielęca w sosie węgierskim z kluskami półfrancuskimi
  • Antrykot z kurczaka po radomsku z frytkami i surówkami
  • Karp po królewsku

Pozostałe Dania

  • Polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu
  • Kotlet de Volaille
  • Placek po węgiersku
  • Wątróbka z cebulą
  • Pstrąg smażony saute
  • Pierogi z kapustą i mięsem
  • Pierogi ruskie
  • Omlet z pieczarkami 

Dodatki

  • Ziemniaki z wody z zieleniną
  • Ziemniaki okraszane
  • Frytki
  • Kluski półfrancuskie
  • Kasza gryczana
  • Ryż (również w wersji pikantnej)
  • Marynaty
  • Pieczywo, Masło, Musztarda, Chrzan

Desery

  • Pucharek lodowy z bakaliami i puszystą śmietanką
  • Andrutowy przekładaniec polany syropem owocowym
  • Kompozycja owocowa z bitą śmietaną